Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın bapları tasarruf alanına nazaran, rengine bakılırsa evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması kötüdaki gibidir

Ayrıca, astım ve bronşit gibi teneffüs yolu hastalıklarıyla bağlanaklı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Başkaca, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, müsait şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve esrar sızdırmaz özellikleri tamamlanmak zorundadır.

Yangın kabilinden ivedili durumlarda dâhilen uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini dâhileriye hapseder.

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz mimarida bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Genel amacı insanların binayı zarar görmeden terk etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri önem kızılır.

Yangın Çıkış Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın yeğni bir itmesi ile dâhilen hariçya namuslu açılmaktadır.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra sıyanet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan çok uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende yangın kapısı tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangınlar bazı o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği bile eritebilmektedir. Muhik takılmış bir yangın kapısı binanın karınindeki bina sakinlerinin dünyaarı tahliyesini belirli müddet emniyetli hale getirir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle bile majör binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Gestaltlarda kullanılan her bapnın aynı yangın direncine ehil olmadığını söyleyebiliriz. Şirket baplarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket baplarının sıcaklık iktibas süresiyse 60 dakikadır.

Report this wiki page